New Ways of doing Things (3 en 4 okt)

Parks Coaching
28 juni 2019
Workshop Art Based Learning in het Rijksmuseum
15 juli 2019

New Ways of doing Things (3 en 4 okt)

New Ways of doing Things (3 en 4 okt)
Parks Amsterdam ism Katja Pasman | Amsterdam |

Event Overview

Parks Amsterdam ism Katja Pasman

Herken je dit?

In je werk heb je te maken met zogenaamde ‘wicked problems’, vraagstukken die ingewikkeld zijn en aandacht nodig hebben. De vraagstukken waaraan jij werkt, vragen om een andere benadering. Je weet dat er vernieuwing nodig is om te komen tot betere oplossingen. Je wil graag het beste van jezelf laten zien en impact hebben op je collega’s.
Maar je weet niet hoe je het anders kan aanpakken. Daardoor heb je soms het gevoel dat je vast zit in je werk en je niet maximale potentie kunt laten zien. Dat frustreert je. Dit zorgt ervoor dat je kijkt naar andere functies of organisaties, omdat je het gevoel hebt niet te kunnen laten zien wat je waard bent.
Je bent op zoek naar inspiratie om vanuit een ander perspectief écht met innovatieve oplossingen te kunnen komen om zo (nog meer) toegevoegde waarde te leveren. Je wil vol inspiratie en energie naar je werk gaan en het gevoel hebben dat je bijdraagt. Je wil jouw potentie laten zien en je kwaliteiten benutten!

Ben jij dit?

Je bent een starter op de arbeidsmarkt (tussen 0-5 jaar werkervaring). Je bent leergierig, positief en hebt ambitie. Je bent op zoek naar inspiratie om je werk op een andere manier in te richten, om zo tot innovatie te komen en er in jouw organisatie echt toe te doen. Jouw doel is: impact maken.

What’s in it for you?

Je brengt je eigen “wicked problem” in (dit kan van alles zijn!), waar je gedurende de tweedaagse aan werkt. Omdat we in een groep van 8-12 deelnemers werken, word je geïnspireerd door anderen en denken zij mee in jouw vraagstuk. Je bekijkt je vraagstuk daardoor vanuit vele invalshoeken. Heel fijn is dat! En daarnaast heb je weer meer zicht op je creatieve kwaliteiten en hoe je deze optimaal in kunt zetten, zodat je meer impact hebt binnen je organisatie.
Na afloop van dit tweedaagse programma:
• kijk je op een andere manier naar je eigen vraagstukken of “wicked problems”;
• ben je geïnspireerd geraakt om je werk (of vraagstukken) anders aan te pakken;
• leer je je eigen creatieve processen aan te zetten door middel van verschillende technieken;
• bouw je aan concrete nieuwe oplossingen die impact hebben op jezelf en/of jouw omgeving;
• ga je weer vol energie aan het werk om vraagstukken op een creatieve en innovatieve manier op te lossen.

Hoe ziet het programma eruit?

Je wordt deze dagen begeleid door Katja Pasman en Japke Keesmaat. Zij werken als team veel met Young Professionals op het gebied van creativiteit, innovatie en verandering. Katja is expert op het gebied van nieuwe manieren van leren en leert je veel creatieve technieken. Samen met haar denk je echt outside-the-box en daag je jezelf uit. Uit je comfort-zone, maar dan wel op een prettige manier!
Japke weet veel van veranderingen in organisaties en is expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Op zoek naar waar jouw potentie zit en welke kwaliteiten onderbelicht zijn? Samen met Japke vind je jouw toegevoegde waarde.
“New Ways of Doing Things” is een actief en creatief programma waarbij de omgeving een belangrijke rol speelt. We gaan dus letterlijk het museum of de buurt in om inspiratie op te doen. Andere perspectieven, dáár zijn we naar op zoek.
Dag 1
We beginnen de ochtend in een museum, waar je meteen uit je comfortzone stapt. Je leert op een andere manier kijken naar een eigen “wicked problem” met behulp van kunst (methode Art Based Learning). In de middag werk je jouw vraagstuk verder uit en bouw je aan concrete, nieuwe oplossingen. Hierbij maak je gebruik van verschillende creatieve ontwerpmethodes zoals Design Thinking, Appreciative Inquiry en Theory U. De directe omgeving van de locatie staat hierbij centraal.
Dag 2
In de ochtend ga je aan de slag met een individuele challenge om nog meer nieuwe inspiratie en ideeën op te doen voor je eigen vraagstuk. Je leert hierdoor echt vanuit een ander perspectief te kijken. In de middag ontwikkel je samen met de groep een aantal prikkelende toekomstscenario’s en krijg je meteen feedback van de andere deelnemers. Daarnaast reflecteer je op jouw persoonlijke ontwikkelproces tijdens deze dagen.
Zodra je je hebt aangemeld, nemen we contact met je op voor een koffiegesprek voorafgaande aan de tweedaagse. In dit gesprek maken we kennis met je en onderzoeken we samen het vraagstuk dat je wilt inbrengen.

Data en locatie

New Ways of Doing Things (tweedaags programma)
Dit programma bestaat uit twee aaneengesloten dagen van 09.00-17.00u (zonder overnachting) op
3 en 4 okt 2019
Locatie: MidWest Amsterdam

Kosten:

1590,- per persoon (excl BTW), inclusief museumbezoek, locatiekosten, koffie, thee en lunch.
(min 8, max 12 deelnemers)

Incompany

Het programma New Ways of Doing Things kan ook incompany bij jouw organisatie worden verzorgd. Voor meer info, neem contact op via Japke

Parks Amsterdam ism Katja Pasman

About Parks Amsterdam ism Katja Pasman

Parks Amsterdam helpt jong talent bij het vinden en inzetten van hun unieke kwaliteiten en ondersteunt organisaties in het optimaal gebruiken van de toegevoegde waarde die deze high potentials bieden. Voor het programma New Ways of doing Things gaat Parks de samenwerking aan met Katja Pasman: innovator, facilitator en designer van creative learning spaces

 

When & Where

  • From: 2019-10-03   09:00
  • To: 2019-10-04 17:00
  • Location: MidWest

    Cabralstraat 1, Amsterdam, 1057 CD, Amsterdam.

Registration End Date

  • 2019-09-19

Organizer Social

Share This Event