Design Thinking Challenge

Workshop Art Based Learning
15 juli 2019
Innertrail
21 november 2019

Design Thinking Challenge

PARKS Amsterdam
22
feb

Design Thinking Challenge

by PARKS Amsterdam
 
185 people viewed this event.

Design Thinking Challenge

  • Ontwerp je eigen Persoonlijke Ontwikkelplan
  • Ontwerp een “young professional proof”- programma

Introductie

Deze Design Thinking Challenge is gebaseerd op de Human-centered design methode. Design thinking betekent letterlijk ontwerp denken. Het is een hulpmiddel om het ontwerpproces eigen te maken. Centraal staat de eindgebruiker, ofwel human-centered. Het gaat om het inleven, het begrijpen en delen van de gevoelens van de ander. Je ontwerpt samen in co-creatie met anderen, om van elkaar te leren. De design thinking methode bestaat uit 5 fases: ontdekken, interpreteren, idee vorming, prototyping, testen en ontwikkelen. Het proces kan in eerste instantie chaotisch aanvoelen. Het gaat om snel uitproberen en feedback ophalen. Het is een optimistisch proces, problemen zijn slechts mogelijkheden. Je gaat de ideeën die je test steeds meer verfijnen en nieuwe richtingen onderzoeken. Je komt tot een nieuwe en vooral innovatieve benadering van oplossingen!

Uitgangspunt

Je hebt een persoonlijke of professionele uitdaging die op dit moment speelt. Dat kan een eigen ontwikkelvraag zijn of een vraag met betrekking tot het ontwikkelen van een traineeship- of talentprogramma.

Wat levert het op?

  • Je hebt concrete en innovatieve ideeën met betrekking tot je ingebrachte uitdaging
  • Je handelt proactief; je weet wat nodig is voor jou om goed te kunnen functioneren
  • Je komt uit je comfortzone en wijkt af van de gebaande paden
  • Je hebt een positieve focus, je gaat relaties aan op basis van oprechte nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling voor de ander
  • Gebruik van bron: IDEO.org

Wie zijn de facilitators?

De actieve Design Thinking Challenge wordt verzorgd door Japke Keesmaat in samenwerking met Katja Pasman. Zij werken al langere tijd succesvol samen met Young Professionals en hun managers op het gebied van creativiteit, innovatie en verandering.

Ben je enthousiast geworden?

Neem dan snel contact op met  Japke

 

 

Date And Time


 

Location

 
 
 

Share With Friends