Case: Groeien als bevlogen team

 

Case: Groeien als bevlogen team

 

De ontwikkelvraag

Festival Travel is een dynamisch bedrijf uit Amsterdam. Ze hebben  jarenlange ervaring met het aanbieden van tickets, reis, verblijf en extra services voor Europese festivals. Dat doen ze met hun festivaltreinen en festivalbussen, maar ook door bij een aantal festivals ter plekke aanwezig te zijn als aanspreekpunt.

Het zeer bevlogen team van Festival Travel werkt hard en met veel plezier samen. Zij wilden het jaar op een ontspannen en zinvolle wijze afsluiten. Er was behoefte om met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende teamrollen en hoe die op hun unieke wijze bijdragen aan de samenwerking en de groeiambitie van de organisatie. Ze benaderden me voor een sessie, als onderdeel van hun teamdag, om deze doelen te realiseren. We zijn eerst maar eens begonnen met koffie in de Jordaan om meer zicht te krijgen op wat ze precies voor ogen hadden.

“Er was behoefte om met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende teamrollen en hoe die op hun unieke wijze bijdragen aan de samenwerking en de groeiambitie van de organisatie.”

De teamdag

Vanuit Parks ontwikkelde ik een afwisselende en interactieve sessie als onderdeel van de teamdag van Festival Travel.

De doelen van deze sessie waren:

– Bewustwording van ieders toegevoegde waarde aan het team:

 – Inzicht in wat de kwaliteiten van het team zijn:

– Inzicht in hoe het team nog beter op elkaar ingespeeld kan raken:

– Inzicht in de haperingen die optimale teamsamenwerking soms in de weg staan.

Op een unieke locatie in Amstelveen vond de sessie in een ontspannen sfeer plaats. Er was ruimte voor het (h)erkennen van elkaars kwaliteiten en rollen. Daarnaast was er aandacht voor wat ieder teamlid nodig had om nog meer tot zijn recht te komen. Met deze input werden vervolgens concrete actiepunten geformuleerd.

Mijn ervaring

Een startup die aan het doorgroeien is geeft altijd een fijne energie! Wat ik vaak zie in dit soort teams is dat er heel hard gewerkt wordt (en ook veel gelachen). Maar om echt een serieuze groei als organisatie door te maken is slim om stil te gaan staan bij de teamdynamiek. Heel tof dus dat dit team dat is aangegaan!

Reactie Tomas Loeffen (Managing Partner Festival Travel)

“Tijdens onze teamdag hebben we een sessie met Japke gedaan met de focus op samenwerking. Met een serieuze voorbereiding en rake beeldspraak had dit het effect op ons team waarop we hoopten. Smaakt naar meer!”