Case: Teamontwikkeling in co-creatie

Case: Teamontwikkeling in co-creatie

De ontwikkelvraag

Het fantastische team van Stichting de Ster helpt kinderen bij het ontwikkelen en verstevigen van een positief zelfbeeld. Er is een groot team van vrijwilligers dat helpt bij de vakantiekampen die de Ster al jaren organiseert en die voor veel kinderen van grote betekenis zijn. Voor de leidinggevende vrijwilligers was er behoefte aan een actieve sessie om gezamenlijk tot een visie te komen wat betreft persoonlijk leiderschap.Stichting de Ster vroeg Parks om deze sessie te creëren en uit te voeren.

“Het resultaat was een energieke bijeenkomst waarin iedereen optimaal betrokken was”

De bijeenkomst

Samen met creatieve leerinnovator Katja Pasman ontwierp ik vanuit Parks een heel interactieve bijeenkomst voor de leidinggevende vrijwilligers van Stichting de Ster. Om het team tot een gezamenlijke visie te laten komen, maakten we gebruik van Theory U van Otto Scharmer. Daarnaast kozen we voor de inzet van veel creatieve werkvormen die zijn gebaseerd op Kaospilot, een methode die co-creatie stimuleert. Het resultaat was een energieke bijeenkomst waarin iedereen optimaal betrokken was en er aan het eind een duidelijke visie lag op de toekomst.

 

Mijn ervaring

Het is heerlijk om vanuit Parks samen te werken met andere leer-en ontwikkelexperts. Met Katja Pasman heb ik al veel gezamenlijke projecten gedaan. Zij is steengoed in het bedenken van creatieve sessies en innovatietrajecten die een duidelijk doel hebben. Bij de bijeenkomst voor de Ster kwam weer goed naar voren wat de meerwaarde is van onze goede samenwerking! Een fantastisch team van vrijwilligers, een superfijne co-facilitator, een goed programma, meer heb je niet nodig voor een geweldige middag.

Reactie Merel Nederend (directeur Stichting de Ster)

“Een heel inspirerende bijeenkomst van Japke en Katja van Parks. Samen kijken naar wat er al goed gaat en waar we in willen groeien als persoon en als organisatie”